Site Overlay

Rudolfove húsenice

Zdravím priatelia.

Surfoval som pomedzi rôzne recepty od gazdiniek a kuchárov. Pri tom som si spomenul na tradičné večere s rodinou, keď sme si robili pečené zemiaky s maslom, soľou a sudovou kapustou. Spomienka na prenikavú vôňu  ma inšpirovala, aby som si aj chuťovými kanálikmi spomenul na krásne chvíle.

Samozrejme,  tradičný recept som sa snažil trošku obmeniť a vylepšiť chilli korením.

 

Potrebujeme:

– 2 kg zemiakov

– 3 stredné cibuľky ( zo záhrady alebo si požičiate:) )

– domácu údenú slaninku

– syr Eidam 40%

– soľ, čierne korenie

– mleté chilli ( množstvo a druh  podľa vlastných chutí )

 

Príprava

Zemiaky narežeme takmer na kolieska. Rez prevedieme tak, že na konci neprekrojíme celé, ale necháme kúsok, aby zemiak držal spolu. Týmto spôsobom narežeme všetky zemiaky, tak aby sa nám medzi narezané časti zmestili naše pripravené dobroty. Slaninku a eidam si narežeme na malé kocky a cibuľku na menšie polmesiačiky. Dobrotami striedavo vypĺňame zemiačiky. Na konci posolíme, okoreníme a pridáme mleté chilli.

cheyenne chilliPečené zemiakyVyzdobené zemiaky dáme piecť do rúry na 35 – 45 minút (môžete predĺžiť, ak máte radi veľmi chrumkavé) pri 200 °C. K zemiakov je vhodný čerstvý šalát zo zeleninky alebo si zaspomínajte aj vy ako ja a dajte si k tomu skvelú zákysanku.Pečené zemiaky

Na záver mi ostáva Vám popriať len dobrú chuť priatelia!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *