Site Overlay

Chilli con carne

Predĺžený víkend pred nami a okrem príprav v záhrade sme si trocha pochutnali na svetoznámom recepte Chilli con carne. Recept sme kúsok upravili a namiesto mletého hovädzieho mäsa sme mäso nakrájali na menšie kocky a tortily sme vymenili za hranolky.
Čerstvé chilli nahradilo zavárané Multi-color. Množstvo chilli samozrejme závisí od odolnosti hostí 🙂
 
 
 
 
 

Čo potrebujeme  ?

 
(recept na 6 veľkých porcií)
 500 g hovádzieho mäsa
400 g lúpaných paradajok
400 g červenej fazule
125 ml červeného vína
1 ks cibule
1/2 konzervy kukurice
1 strúčik censaku
1 ks chilli paprička
1 červenú kápiu
2 ks jarnej cibuľky
4 pl kyslej smotany
1 čl oregana
1 čl paradajkového pretlaku
1/2 čl cukru
1 pl mletá červená paprika
1 pl mletej rasci
soľ

Chilli con carne, spicy, mexická kuchyňa, chilli, recepty

AKO NA TO?

 
Hovädzie mäso si nakrájame na menšie kocky a podusíme asi 30 minút (nezabudnite pravidelne podlievať). Medzitým si nakrájame cibuľu a kápiu na drobno. Cibuľu a kápiu osmažíme na prudkom ohni, pridáme mletú papriku a rascu. Nakoniec túto zmes zmiešame s preddusením mäsom.
Po zmäknutí cibule pretlačíme do hrnca cesnak, pridáme soľ, cukor, lúpané paradajky, oregano, chilli  a paradajkový pretlak.
 
Chilli con carne, pikantné, recepty, chillibrothers
Chilli varíme asi 15 minút na prudkom ohni. Potom pridáme fazuľu a kukuricu, znížime oheň a necháme povariť ešte cca 10 minút, kým mäso nezmäkkne.
 
Podávame s tortilami alebo hranolkami. Na chilli con carne pridáme na každú porciu smotanu na zjemnenie chutí a posypeme jarnou cibuľkou.
 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *