Site Overlay

Nakladaný hermelín

Zdravíme Vás priatelia naši!

Teploty nám stúpli a vo vzduchu necítime len leto, ale aj grilované kuracie mäsko, klobásky a iné dobroty, ktorými radi pohostíme našich najbližších.

My sme taktiež zahájili grilovaciu sezónu a okrem hamburgerov sme si pripravili pre našich kamarátov aj dobre známu vec: nakladaný hermelín. Nie je to ani náročný recept, ani žiadna špecialita, jediné čo potrebujete je TRPEZLIVOSŤ 🙂

 

Potrebujeme:

3-4 ks hermelínu

3 ks žltej cibule

3 ks čerstvého kajenského chilli

1 struk cesnaku

bobkový list

celé čierne korenie

mleté čierne korenie

sladká mletá paprika

2,5 dcl olivového oleja

 

hermelín, cibuľa, grilovanie, leto, chilli

 

Ako na to?

Najskôr si nakrájame cibuľu na tenké krúžky, tak aby nám držali ako tak pokope. Naše chutné hermelíny si pozdĺžne rozrežeme. Cesnak si buď môžeme pretlačiť alebo si strúčiky pokrájajte na drobno.

Rozkrojené polky syra posypeme cesnakom, mletou paprikou a mletým čiernym korením. Následne spojíme obe polky syra. Takto pokračujeme aj pri ďalších kusoch.

cesnak, syr, mletá paprika, hermelín

Hermelín máme ochutený a teraz nasleduje napĺňanie pohára. Na spodok pohára poukladajte krúžky cibule, tak aby sa syr nedotýkal dna (inak by sa prilepil). Na vrstvu cibule vložte prvé dva syry. Následne na syry pridajte bobkový list, čierne korenie, chilli a znova vrstvu cibule. Tento postup zopakujte ešte raz až po vrch pohára.

hermelín, plnený pohár, nakladaná špecialita

Pohár je plný, tak nám už ostáva len zaliať dobroty v ňom olivovým olejom. Olej prilievajte pomaličky a na záver nožíkom povytláčajte vzduchové bubliny, tak aby sa olej dostal všade.

Dávajte pozor, aby ste pohár nenaplnili až príliš, inak olej neskôr vytečie von. Naložený pohár umiestnite prvé tri dni v izbovej teplote doma, aby začal „pracovať“ a po troch dňoch ho dajte do chladničky. Celkovo by mal pohár odstáť cca 7 dní. A tu je práve žiadúca Vaša trpezlivosť :), neotvárajte ho, nechajte to pracovať a čaká Vás zaslúžená odmena po týždni 🙂

 

Tak hor sa do toho, nám ešte chýbajú štyri dni do otvorenia 🙂

pohár, syr, hermelín, leto, špecialita