Site Overlay

Pallea a la Chillibrothers

Zdravím Vás chilli kuchári!

Môžeme povedať, že nad Slovenskom oficiálne zavládla zima. Tým pádom aj naše chilli rastlinky vyhlásili koniec úrodnej chilli sezóny. Naše krásne chilli papričky sme zomleli a spracovali do takej podoby, aby nám vydržali do ďalšej úrody. Je čas využiť ich prednosti a uvariť si chutné jedlo.

Dnes to bude španielske jedlo pallea, upravené na naše podmienky a chute. Najskôr si však povedzme,  čo všetko budeme na tento receptík potrebovať (4 porcie):

 

Potrebujeme:

– 1/2 kg kuracie prsia

– 150 g krevety

– 1 šálku mrazeného hrášku (prípadne čerstvého)

– 2 šálky ryže

– 1 ks červenej alebo zelenej papriky

– soľ

– mleté čierne korenie

– šafrán

– 1 ks stredne veľkej cibule

– 2 strúčiky cesnaku

– olej

– vyúdenú passilu bajio

– 3 dcl kurací vývar

chilli pallea

Pripravíme si cibuľu, ktorú nakrájame aj s paprikou na drobno. Cibuľu a papriku osmažíme na prudkom ohni. Potom pridáme ryžu a z ľahka popražíme. Do takejto zmesi pridáme Passilu Bajio, soľ, čierne korenie, šafrán. Dobre premiešame a pridáme kurací vývar, ktorý sme si predom uvarili.

pallea

K variacej sa ryži pridáme hrášok, kuracie mäso nakrájané na drobné kocky a krevety. Dobre premiešame a necháme podusiť na miernom ohni. Počas varenia si samozrejme dochuťte pokrm ako uznáte za vhodné, či už soľou alebo chilli korením. Na miernom ohni sa takáto zmes uvarí za cca 20 minút.

pallea

Pallea je jemne pikantná a údená chuť passily sa jemne rozplýva po celom tanieri. Pokiaľ máte radi morské plody a príšerky z mora, kľudne si ich pridajte do pokrmu. Originálna pallea ich tam má mať omnoho viac (ako náhradu sme použili kuracie mäso).

Na záver si prajeme dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *