Site Overlay

Toasty s cibuľovou marmeládou a kačacím mäsom

Zdravíme vás priatelia,

 

Poznáte to, včera ste piekli, varili a dnes už človek by chcel mať aj kľud od varenia nie? Nám ostalo kúsok kačacinky zo včera avšak chute si žiadali nejakú zmenu. Tak sme sa teda pustili do toho obrali kačku od mäska a pripravili chutné toasty. Trocha sme sa nechali inšpirovať aj internetom a k mäsu a toastom sme skúsili cibuľovú marmeládu. Hmm znelo to divne, ale divili by ste sa ako to skvelo zahralo na chuťové bunka. Dosť ale rozprávanie, tu je recept 🙂

 

Potrebujeme:

150 g kačacieho mäsa (môže byť aj kuracie)

3 ks červenej cibule

1 ks sušenej kajenskej papriky

100 ml balsamico

3 pl trstinového cukru

olivový olej

chleba (my sme použili tzv „drevorubača“)

1 struk cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

1 pomaranč

 

Príprava

V prvom kroku sa pustíme do cibuľovej marmelády. Cibuľu si prekrojíme na polovicu a potom nakrájame na tenké plátkya orestujeme do zlatista na olivovom oleji. Posolíme, okoreníme, pridáme 3 polievkové lyžice cukru, balsamico, rozdrvené kajenské chilli a naposledy pridáme šťavu z 1 pomaranča. Dobre premiešame a necháme variť cca 20 minút, až kým sa nám nevytvorí hustá marmeládová konzistencia.

 

Počas dusenia si na druhú panvicu na oleji popražíme na drobno pokrájané pekne do chrumkava. Osolíme okoreníme a necháme chvíľu odstáť. Aby sme mali toasty čo najčerstvejšie, tak toasty si pripravujeme ako posledné.

Na panvicu si rozohrejeme olivový olej a toasty z prudka opražíme z každej strany. Na záver využijeme cesnak, strúčikom potrite toasty z jednej strany.

 

A je to hotové! Na cesnakovú stranu toastu patrieme našu marmeládu, na vrch naukladáme mäso a môžeme dozdobiť rukolou alebo čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

duck, onion, cibuľa, toasty, garlic, cesnak