Site Overlay

Zapekané kuracie prsia s pomarančovou omáčkou

Aj vy milujete menej rôzne kombinácie mäsa a ovocia? Pokiaľ áno, tak tu máme ideálny recept pre vás. Kombinácia zapečených kuracích pŕs s nivou a sladkastou pomarančovou omáčkou je skrátka famózna.

Samozrejme nezabudnite na správne doladenie pikantnosti! My sme si kuracie prsia „prifarbili“ mletým habanerom.

 

Potrebujeme (na 2 porcie):

2 ks kuracích pŕs

100 g nivy

2 pomaranče

100g kryštálového cukru

mleté čierne korenie

mleté habanero

soľ

 

Postup

Kuracie prsia rozrežeme pozdĺžne a vytvoríme z nich kapsu. Poriadne zvnútra okoreníme čiernym korením soľou a pridáme aj štipku habanera. Nivu rozdrobíme na menšie kúsky a naplníme naše prsia ňou (niečo si nechajte na zapečenie). Aby sa nám kapsa pri zapekaní neotvorila, odporúčame ju poprepichávať špáratkami.

Zapekaciu misu si namastíme olejom alebo maslom. Uložíme do nej kuracie prsia (najlepšie otvorom dohora) a naposledy z vonkajšej strany okoreníme. Misu prikryjeme alobalom, do ktorého spravíme pár dier zhora. Mäso necháme takto v rúre piecť cca 25 minút. Potom odstránime alobal, na vrch jemne rozmiestnime zvyšné kusy nivy a dáme zapiecť na ďalších 10 minút.

Kým sa prsia pečú v rúre, môžeme si pripraviť pomarančovú omáčku. Cukor necháme skaramelizovať na panvici a zalejeme šťavou z dvoch pomarančov (komu nevadí jemná horkosť, môže pridať aj kúsok nastrúhanej kôry z pomarančov). Zmes privedieme do varu, aby sa cukor pekne roztopil a omáčka tak zhustla. Na záver pridáme do omáčky kúsok z výpeku našich kuracích pŕs.

My sme si k tomu spravili prílohu hranolky/ryža, toto rozhodnutie je však na vás (cestoviny, ale k tomu asi nejdú :)). Nezabudnite pri servírovaní poliať kuracie prsia pripravenou omáčkou.

Nech sa páči! Máte inšpiráciu na obed.

 

Dobrú chuť

kura, pomaranč, niva, chilli, hranolky, ryža