Site Overlay

Pikantné uhorky

Zdravím priatelia!

S krásnym počasím nám dozrievajú aj rôzne zeleninky. Ruku na srdce, kto si ako dieťa nepamätá ako jeho rodičia, či len mama po večeroch všeličo nezavárala? Dodnes mám tu prenikavú vôňu octu v nose a taktiež obraz ako mama tlačí do pohárov rôzne uhorky, cibuľky atď.

Doba pokročila a zaváranie po rodičoch prebrala mladšia generácia. Tento rok nám záhradka poskytla viacero zeleninky, nielen chilli, a tak sme sa rozhodli spojiť chute do jedného pohára a spoločne zavariť dáku dobrôtku. Predstavujeme Vám naše pikantné uhorky.

 

Potrebujeme:

– malé uhorky na nakladanie (množstvo záleží od pohárov, ktoré máte k dispozícii, my sme použili asi 2kg)

– 6 ks červenej kápie

– 4 cibule

– chilli papričky

– 5 ks mrkvy

– 1 nakladač (deko)

– 1,7  l vody

– 0,5  l octu

–  130 g cukru

– celé čierne korenie, bobkový list

 

Príprava

Uhorky, chilli papričky a kápiu dôkladne umyjeme. Mrkvu, cibuľu očistíme a pokrájame na krúžky. Na spodok umytých pohárov uložíme zopár krúžkov mrkvy a cibule. Potom natlačíme uhorky a kápiu. Ako posledné vyplníme medzery malými chilli. Medzi týmto plnením pohárov si postavíme vodu na sporák. Do vody pridáme ocot, soľ cukor, bobkový list a celé čierne korenie. Akonáhle je voda vo vare pridáme deko a necháme cca 15 minút povariť. Nálev necháme schladiť a vlažný nalejeme do pohárov (pri zaliati horúcim nálevom by zožltli uhorky). Poháre dobre uzavrieme a dáme sterilizovať do hrnca s vriacou vodou na 20 minút alebo až kým nebudete počuť viečka pukať.

pikantny Cucumberpikantny Cucumber2pikantny Cucumber4

 

Poháre uložíme do skrinky, necháme uležať a zmäkčiť. Pikantné uhorky zaručene spestria Vami podávané grilované mäsko alebo ako skvelá príloha k opečenej hurke.

 

Dobrú chuť priatelia!!!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *