Site Overlay

Tofu chilli nátierka

Mrazivé dni sú za nami a my všetci si s kamarátmi užívame hrejivé počasie v záhrade. Aj tento víkend tomu nebolo inak. Popri zahájení výsadby pre rok 2017 a samozrejme veľa povinností okolo toho, nás Lenka potešila touto peckovou nátierkou.

Nie som práve Tofu fanda, ale táto nátierka bola tak chutná a krásne pikantná, že určite zopár našich priateľov ju tento rok ochutná 🙂

 

Potrebujeme:

1 balenie tofu lahôdkové
1 stredná cibuľa
1 stredná mrkva
Citrón
Chilli sušené bhut jolokia
Soľ
Sójová omáčka
Olivový olej
Pažítka
Maslo
1 pl Ľanové drvené semienka
1 čl horčica

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji, pridáme na kocky nakrájané tofu a opekáme, pridáme kúsok sójovej omáčky a nakrájané chilli. Zmes podlejeme vodou 50-100 ml a dusíme 3-5 minút. Zmen necháme vychladnúť, pridáme nadrobno nasekanú mrkvu, ľanové semienka, pár kvapiek citrónovej šťavy a dochutíme soľou a horčicou. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom, ak je zmes príliš hustá môžeme pridať filtrovanú vodu, olej, prípadne nátierku zjemniť maslom.

Nakoniec pridáme najemno nasekanú pažítku a môžeme podávať, dobrú chuť!

tofu, chilli, jolokia, leto, easy, hot, pažítka, pečivo