Zdravím priatelia!
Máme tu druhé kolo nášho Fat vs Fit súboja s témou RAŇAJKY. Lenka vytasila recept z tofu (to predsa nie je nič pre nás mäsožravcov :)) a ja som po dlhšou rozmýšľaní vybral jednu špecialitku, ktorú ma naučil môj dlhoročný kamarát (a.k.a pozdravujem bambusa).
Bacon muffins sú strašná pecka. Príprava, chuť, vône, ktoré zavládnu v kuchyni a najlepšie je kombinovateťnosť – skrátka pridáte do muffinov čo Vám najviac chutí 🙂
Náročnejšia je trocha časová príprava (chleba paštikou natriete určite skorej), ale je to určite správna voľba ako začať víkend!
Potrebujeme:
(zhruba 4 porcie)
10 ks vajec 300 g slaniny 10 ks údených mini pareníc salsa omáčku (výber je na Vás, kľudne použite aj BBQ omáčku) čierne korenie soľ maslo plech na pečenie muffinov Všetky suroviny by mali byť viac-menej v stave akom ich budeme ďalej používať. Vymastite si plech na muffiny maslom (spravte to dôsledne, inak sa budú zle vyberať). Vymastené jamy začneme zdobiť našou slaninkou. Slaninu pekne poukladajte najskôr na spodnú časť a následne ju okolo obvodu. Skrátka spravte zo slaniny kornútok 🙂 Nastáva fáza improvizácie. V našom prípade sme stavili kartu na údené pareničky (do každého muffina išla polovička parenice). Samozrejme výber syra si môžete prispôsobiť Vášim chutiam. K syru sme následne pridali zvolenú omáčku. My konkrétne sme použili bolognese omáčku a sladkokyslú. Máme však odskúšanú aj BBQ sauce a je tiež fantastická! Pri napĺňaní však dávajte pozor, aby ste nedali až príliš veľa :). Ako posledný krok ide surové vajce. Do každého muffina jedno (viacej sa do nášho plechu ani nezmestilo). Finálne okoreníme a osolíme vajíčko zvrchu a vložíme do predhriatej rúry na 200°C na cca 20-25 minút, kým nebude vajíčko hore tak akurát. Po uplynutí času vyberieme plech a lyžičkou opatrne vyberieme naše muffinky. HMMMMM! Citíte tú vôňu, verte mi to bude paráda, keď to ochutnáte!