Ahojte chillipriatelia!
Dávno sme niečo nevarili, to neznamená však, že nejeme chilli už :D. Len sme sa plne venovali prácam okolo záhrady a príprave vhodných podmienok pre naše rastliny. Túto jeseň ak sa všetko podarí, budeme mať opäť v ponuke náš chilli hot kečup, ktorý verím, že máte tak radi. Keďže každým rokom je čoraz väčší a väčší záujem o tento nás produkt, tak tento rok sme nastavili množstvá na cca 300 fliaš, čo v našich skromných pomeroch je vcelku makačka 🙂
Späť ale k nášmu receptu. Trvalo nám kým sme našli niečo na internete čo sme ešte neskúšali, ale nakoniec sa podarilo. Parené buchty sme určite ešte neskúšali a plus je sezóna hríbov a špargle, tak prečo nie. Recept je z dielne známeho kuchára Jamieho Olivera, tak veríme že vás inšpirujeme.
Potrebujeme:
400g kokosové mlieko
špaldovú múku
hladkú múku
kypriaci prášok
muffinove košiky
200 g čerstvé hríby (my sme použili kuriatka)
100 g sušených hríbov
4 ks jarnej cibule
soľ
mleté čierne korenie
sójová omáčka (najlepšie extra dark)
zelenina (k prílohe výber necháme na vás)
Príprava:
Dve jarné cibuľky si nakrájame na drobno spolu s kuriatkami a krátko osmažíme na panvici. Sušené hríby si rehydrujeme v miske a zalejeme ich 120 ml vriacou vodou. Necháme ich 5 minút odstáť a následne ich pridáme aj s vyluhovanou vodou na panvicu k cibuľke a čerstvým hríbom. Posolíme, pokoreníme a poštipľavíme a pridáme 1 polievkovú lyžicu sójovej omáčky. Povaríme až kým sa voda nevyparíme.
Panvicu odstavíme z ohňa a ideme si pripraviť cesto. Do misky vlejeme kokosové mlieko. Konzerva od kokosového mlieka bude slúžiť ako odmerka pre obe múky. Z každej múky po jednej plnej konzervy odsypte to misky. Prihodíme kypriaci prášok, štipku soli a rozmiešame poriadne. Z cesta za pomoci hladkej múky a dosky na vaľkanie si spravíme dlhý valec, z ktorého odkrajujeme kúsky veľkosti väčšieho slepačieho vajca a tvarujeme na placku veľkosti dlane.
Placky plníme hríbovou zmesou z panvice a tvarujeme z nich mini parené buchty. Buchtičky dáme do muffinových košíkov a dáme do hrnca na paru na 12-15 minút.
My sme podávali tieto buchty s naparenou zeleninou a viacerými dipmi – cesnakový, kečupový, ale najviac chutil so sójovou omáčkou.