Site Overlay

Bulgur s brokolicou

Ahojte Priatelia!

Všetci sme doma nejak ochoreli a tak sa dopujeme rôznymi zdravými potravinami. Lenka tentokrát opäť neklamala a ukázala nám čo to je BULGUR.

Bulgur je predvarená nalámaná celozrnná pšenica a je známy najmä obyvateľom Stredomoria a Turecka. Chuťovo pripomína oriešky a často v jedlách nahrádza ryžu. Je naozaj cennou potravinou, pretože obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok ako fosfor, horčík, selén či železo a z vitamínov najmä A. Je tiež bohatým zdrojom vlákniny a má veľmi nízky obsah tuku, preto je tiež skvelou súčasťou jedálnička pre tých, ktorí bojujú s nadbytočnými kilogramami.

Potrebujeme (na 2 porcie):

250 g brokolice

2 mrkvy

Jednu menšiu červenú cibuľu

Sušenú bazalku

Soľ

Chilli sušené

Maslo

Syr

Príprava:

1, Bulgur uvaríme – varíme ho v slanej vode v pomere 2:1 (šálka vody, polovička šálky bulguru) a varíme 15 minút.

2. Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme ju na masle na panvici.

3. Mrkvu očistíme a uvaríme.

4. Brokolicu si rozdelíme na drobné ružičky a dáme ich do panvice s cibuľou. Brokolicu nevaríme, len orestujeme na masle s cibuľou, tým si zachová všetky svoje vitamíny a krásnu zelenú farbu.

5. Pridáme bazalku, soľ a nadrobno nasekané sušené chilli.

6. Nakoniec pridáme uvarenú mrkvu, pokrájanú na krúžky.

7. Všetko zmiešame a opekáme pokiaľ uznáte za vhodné 🙂

8. Nakoniec pridáme uvarený bulgur a všetko spolu zmiešame.ň

 

   HOTOVO! Môžeme servírovať. Na vrch môžete dať syr podľa chuti.

brokolica, healthy, chilli, bulgur