Site Overlay

Burritos s hovädzím mäsom a chipotle chilli

Krásny deň priatelia!

Opäť sa nám podarilo dostať do kuchyne a pripraviť si niečo špeciálne. Mexická kuchyňa bola vždy spätá s chilli a s pálivými chuťami. Burritos je svetoznáma fast food špecialita a snáď každý z nás si už pochutnal na nie jednom.

Existuje samozrejme veľmi veľa spôsobov ako ho pripraviť, no my dnes sme uvolili chutné hovädzie rezančeky.  Krásne mäso, správne ochutené a premiešané so skvelými chipotle chillies od chillimarket.sk, tomu sa nedalo odolať 🙂

 

Potrebujeme

4-6 pšeničných tortíl

500 g hovädzieho mäsa (zadné hovädzie)

1 konzerva červených fazúľ

čierne olivy

1 konzerva kukurice

4 ks jarnej cibuľky

1 stredne veľká rajčina

4 ks chipotle chilli

100 g cheddaru

mleté čierne korenie

mletá rasca

soľ

rastlinný olej

 

 

Príprava

Ako prvé si nakrájame hovädzie mäso na tenké rezance a ponecháme stranou. Ako ďalšie si pripravíme všetky suroviny –  fazuľu prepláchneme, cibuľku a chipotle si nakrájame na tenké kolieska, cheddar nastrúhame na hrubo.

Cibuľku orestujeme na oleji a následne pridáme chipotle a hovädzie rezance. Panvicu ochutíme korením, rascou a soľou. Varíme až kým mäso nebude mäkké. Tesne predtým ako panvicu odstavíme od ohňa, pridáme do nej fazuľu, kukuricu a na krúžky nakrájané olivy.

Teraz prichádza tá kreatívna časť a to plnenie tortíl. Tortily naplníme mäsom (pozor na množstvo, aby ste vedeli tortilu zrolovať), na mäso pridáme syr a zrolujeme. Takéto burritos palacinky umiestnime na plech pokvapkáme olejom a dáme do rúry na 15 minút pri 175 °C. Tortily by mali byť zhora krásne chrumkavé.

Ako prílohu sme si k tortilám spravili hot and easy šalát a to: paradajky, hŕstka olív, kukurica, olivový olej, soľ, oregano a pretlačený struk cesnaku. Paradajky s olivami len pokrájať a so všetkým premiešať.

 

Chipotle a jeho údená chuť a vôňa krásne prevonia burritos a verte mi budete chcieť toho viac 🙂

 

Prajeme krásny mexický zážitok 🙂

burritos, chipotle, beef, hovädzie mäso, syr, cheese