Krásny večer priatelia!
Blíži sa čas tradícií, koláčikov, zemiakových šalátov, kaprov a veľa veľa ďalších dobrôt. Avšak kým sa ponoríme do toho fantastického šalátu a sadneme k telke, chceli sme svoje chuťové bunky ešte otestovať niečím exotickejším. Naposledy to boli baby chobotničky, dnes sme primiešali k receptu krevety.
Thai red curry je kombinácia tých bláznivých chutí, ktoré v našich kuchyniach cítime len málokedy. Môžeme ale povedať, že je to veľká škoda. Všetci sme si pochutnali a ingrediencie ako citrónová tráva a kokosové mlieko budeme určite častejšie miešať spolu :). Dosť bolo rečí, poďme variť!
Čo potrebujeme?
(recept na 6 porcií) 700g kuracích rezňov 100 g lúpaných kreviet 3 stonky citrónovej trávy400g kokosového mlieka 3 strúčiky cesnaku 2 ks čerstvých kajenských paprík 100g sladký hrášok (struky) morskú soľ čierne korenie olivový olej koriander (vňať) sézamový olej zázvor paradajkové pyré sójová omáčka limetka ryža/hranolky

Príprava
Začneme ako je zvykom krájaním a prípravou. Zázvor, kajenské chilli a koriander pokrájame na drobnejšie. Citrónovú vňať poriadne postláčame nožom o drevenú dosku na krájanie a taktiež pokrájame. Všetky tieto dobroty hodíme do mixéra, pretlačíme dva struky cesnaku a rozmixujeme na drobno. Pridáme polievkovú lyžicu sójovej omáčky, olivového a sezamového oleja a ešte na pár sekúnd pomixujeme.


