Site Overlay

Cícerová chilli kaša

Lenka nás dnes opäť prekvapila zdravým receptom. Hlavnou zložkou dnešnej pochúťky cícer. Surovina používaná skorej v minulosti, ale čoraz viacej sa opäť tlačí do našich kuchýň.
Cícer ako ďalšia bielkovinová bomba, ďalšia plodina, ktorá ma neskutočné množstvo vitamínov a pozitívnych účinkov na náš organizmus, jednoznačne ju odporúčame zaradiť do vášho jedálnička!

Čo potrebujeme:

300 g cícer
2-3 veľké mrkvy
sušenú bazalku
chilli mleté korenie
soľ
čierne mleté korenie
2 lyžice masla
2 bobkové listy

Postup:

Cícer si najprv dáme do vody na 12 hodín, cícer nám pekne napučí. Potom cícer scedíme a varíme v osolenej vriacej vode spolu s bobkovým listom cca 40 – 60 minút. Mrkvu si očistíme a uvaríme – vodu nevylievajte – budeme ju potrebovať na zriedenie kaše 🙂 Keď máme všetko uvarené mixérom spolu rozmixujeme cícer, mrkvu a pridáme vodu, v ktorej sa varila mrkva (akoby zeleninový vývar). Do vzniknutej kaše dáme rozpustené maslo a dochutíme soľou, čiernym korením, chilli a štipkou bazalky. Ak sa vám bude zdať kaša príliš hustá, kľudne pridajte vriacu vodu. Vuala a rýchla kaša je na svete 🙂 kašu môžete jesť aj samostatne, alebo ako prílohu s hocičím iným 🙂 resp. ak pridáte vývar a kašu poriadne zriedite, budete mať z toho perfektnú polievku. Dobrú chuť!
cícer, chilli, kaša, healthy