cícer, chilli, mint, tarhoňa

Cícer v pikantnej omáčke s tarhoňou

Ahojte priatelia,

posledný Lenkin recept čo sa týka varenia chilli od chillimartket.sk . Za celé tie mesiace sme pripravili veľa nápadov a inšpirácii pre vás a dúfame, že ste niečo z toho aj vyskúšali pripraviť 🙂

Nasledujúce mesiace sa ideme venovať opäť príprave na pestovanie. Slnko je už silnejšie  a tak bude snáď už aj priestor na prípravu záhrady.

 

Vegánsky chilli recept – 4 porcie 

 

Čo potrebujeme:

400 g cíceru konzervovaného alebo uvareného

3 veľké mrkvy

1 čl údenej mletej červenej papriky

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

400 g lúpaných rajčín konzervovaných alebo čerstvých

1 čili paprička (ja som dala sušenú údenú chipotle)

150 ml zeleninového vývaru

2 čl medu

Olivový olej

Morská soľ

3 vetvičky čerstvého tymianu

1 bobkový list

Zopár lístkov čerstvej mäty

 

POSTUP:

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno. Olivový olej zohrejeme v hrnci, pridáme cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak, pridáme údenú papriku a premiešame.
  2. Pridáme cícer, bobkový list a na pásiky nakrájanú mrkvu, všetko spolu dusíme 3 minúty. Neskôr pridáme lúpané rajčiny, med, vývar, soľ, čili papričku a tymian.
  3. Všetko premiešame, prikryjeme a podusíme cca 10 minút.
  4. Podávame ideálne s tarhoňou, ale hodí sa k tomu akákoľvek príloha, napr. ryža, zemiaková kaša, varené alebo pečené zemiaky. Vrch ozdobíme lístkami mäty.

Dobrú chuť labužníci 😊