cestovyiny, parmezán, prosciutto, syr,

Cestoviny s prosciuttom a parmezánom

Dobrý večer priatelia,

Musíme povedať, že je neskutočne veľa spôsob a variácií ako si vychutnať skvelé a je pravda, že sme už pár receptov na skvelé cestoviny už aj mali. My však proste milujeme jedlá s cestovinami (2. miesto v rebríčku za mäsom :))

 

Dnes to bude skorej parmezánová záležitosť nakoľko tento syr bude hrať hlavnú úlohu v chutiach, ale aj vo vôniach. Nekecajme veľa a poďme rovno na to 🙂

 

Potrebujeme:

100 g parmezánu (my sme zohnali gran padano)

300 g cestovín (najlepšie sú zemiakové gnocchi)

60 g prosciutta cruda

50 ml suchého bieleho vína

3 struky cesnaku

2 ks vysušeného chilli de Arbol

2 jarné cibuľky

3 lyžice olivového oleja

2 lyžice masla

150 ml slepačieho vývaru

mleté čierne korenie

 

Príprava:

Na úvod nás čaká dosť veľa prípravy a krájania. Kým so všetkých začnete, kľudne si dajte uvariť cestoviny, aby ste potom na to nemuseli čakať. Na úvod si na kocky nakrájame prosciutto, cesnak, chilli de Arbol a následne jarnú cibuľku rozdelíme na bielu a zelenú časť. Tú bielu si nakrájame na drobno spolu aj s troma strukmi cesnaku. Zelenú časť jarných cibuliek využijeme na záver v kreatívnej fáze.

Na panvicu dáme 1 lyžicu masla a 2 lyžice olivového oleja. Pridáme nakrájanú cibuľku, cesnak a prosciutto a popražíme to pár minút. Podlejeme bielym vínkom (druhým pohárom podlejeme seba :)) a počkáme kým sa odparí alkohol. Pridáme štipku korenia a soli a podlejeme vývarom. Do zmesi pridáme ako ďalšie parmezán a dobre miešame, aby nám zmes zhustla.

Posledný krok spočíva v pridaní cestovín do zmesi. Dobre premiešame, aby sa nám suroviny spojili a cestoviny boli krásne obalené v omáčke. Podávame s kúskom zelenej cibuľky a nastúhaným parmezánom.

cestovyiny, parmezán, prosciutto, syr,

 

Dobrú chuť