Site Overlay

Milánska paradajková polievka s údeným chilli

Ako ste už iste zistili, chilli je možné skombinovať skoro s každým jedlom. Ak sa dodrží aj dávkovanie, výsledkom je pochúťka. Väčšinou naše pikantné korenia kombinujeme s mäsom, tentokrát sme sa však rozhodli ukázať Vám chilli v kombinácii s dobrou talianskou paradajkovou polievkou. Pripravte si zápisníky, ideme na to:

 
 
 

Čo potrebujeme ?

Recept na 4 veľké porcie

3 kusy stredne veľkej cibule
2 PL masla
kayenské údené mleté chilli (podľa chuti)
6 strúčikov cesnaku
2 ks paradajky
2PL  oleja
1/2 čerstvej červenej papriky
3 PL kečupu (najlepšie domáci)
mleté čierne korenie
majorán
2 PL pritaminu (paprikovej pasty)
1 ČL sladkej mletej červenej papriky
3 PL cukru
syr (podla chuti – my sme dali Goudu)
soľ
1000 g paradajkový pretlak

AKO NA TO?

 

Najprv si roztopíme maslo v oleji. Cibuľu a cesnak nakrájame na pásiky a opražíme na masielku do zlatista. Potom pridáme na drobno nakrájanú papriku a obidve paradajky. Takto varíme až kým sa nám zelenina nerozvarí. Potom pridáme paradajkový pretlak a necháme nech nám krásne zovrie. Počas varu pridáme kečup, majorán, pritamin, soľ,čierne korenie, sladkú mletú papriku, štipku údeného kajenského chilli a nakoniec cukor. Do hrnca nakoniec nalejeme 0,3-0,5 dcl vody (uvážime podľa hustoty polievky) a necháme variť ešte 15 minút. Každú porciu posypeme nastrúhaným syrom. Celkovú chuť polievky dotvoríme pridaním kajenskeho údeného chilli. Dávkovať podľa odolnosti jedinca 🙂

milánska parajková polievka

Dobrú chuť chilli bratia!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *