chilli, fettuccine, hungry

Salsa al siciliana

Zdravím chilli fajnšmekri!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept z talianskej kuchyne. Ochutnáme skvelú kombináciu paradajok, cesnaku, oregana, parmezánu a samozrejme kajenského chilli.

Recept je rýchly, jednoduchý, finančne nenáročný a jednoducho fantastický!

 

Čo potrebujeme?

(recept na 4 porcie)
1 baklažán
500g pasírovaných paradajok
1 parmezán
cestoviny fettuccine
olivový olej
olivy
kapari
1 čerstvá kajenská paprika
morskú soľ
oregano
čerstvú bazalku
2 strúčiky cesnaku
 
salsa al siciliana
 
 

Príprava

Príprava jedla až po samotné zdobenie taniera by nemalo trvať viacej ako 30-40 minút, tak poďme šup – šup na to. Zástera, kuchárska čapica a ideme na to! Do hrnca si dáme zohriať vodu na naše fettucine cestoviny a predhrejeme si dve panvice s olivovým olejom (najlepšie jednu veľkú a jednu menšiu). Baklažán nakrájame na kocky a dáme rýchlo ošmahnúť na silnejšom ohni (ale nespáááliť!!!).

salsaalsiciliana2

Kým sa náš baklážán pekne potí na ohni nakrájame si cesnak, olivy a chilli na plátky, avšak nie príliš tenké, aby sa nám rýchlo nespálili. Všetky tri pochúťky hodíme na väčšiu panvicu. Pripravte sa na neskutočný mix vôní. Pridáme dve polievkové lyžičky kapari a posypeme dobrosrdečne dostatkom oregana. Takto voňavú panvičku popražíme na silnejšom ohni cca 5 minút.

cesnak, olivy, kapari

Neskutočná vôňa! Olivy, cesnak a chilli, to je to, čo ľúbime! Po krátkom pražení nalejeme pasírované paradajky a dôkladne premiešame, aby sa nám chute spoliji v jedno. Medzičasom opražený baklažán necháme odmastiť na servítke a pridáme do našej tomato špecialitky.

baklažán, cesnak chilli, olivy

Na záver si odtrhneme pár zväzkov bazalky a vložíme ich na omáčku (bazalku najlepšie doma vypestovanú máte ju tak celý rok po ruke). Náš tip č.1.: Bazalku nikdy neumývajte (teda ak je domáca) nakoľko premývaním stráca svoju vôňu a chuť! Omáčku pokropte morskou soľou a vzápätí stíšime oheň a necháme 10-15 minút podusiť všetko spolu.

bazalka, olivy, chilli cesnak, garlic

Medzičasom do vriacej vody položte opatrne cestoviny, nechajte zovrieť a povariť 8-10 minút. Náš tip č.2: Fettuccine nemiešajte, klbká len uložte do vody a akonáhle sú hotové vyberte tie isté klbká aj na tanier (esteticky fantastické!). Cestoviny dajte na tanier, zopár kúskov baklažánu a olív dajte okolo ako ozdobu a omáčkou polejte fettuccine. Na záver nezabudnite štedro postrúhať parmezánom a je to! Ako sme sľubovali, rýchle chutné a nezabudnuteľné!

Dobrú chuť priatelia!

chilli, fettuccine, hungry