Site Overlay

Plnené garofalo cestoviny s údenou bhut jolokiou

Chilli sú už presadené a čakajú len na májové finálne vysadenie, a tak sme sa rozhodli pripraviť si pre Vás niečo v našej kuchyni. Naposledy sme tu mali skvelú milánsku paradajkovú polievku a nakoľko bola kombinácia chilli a paradajkového pyré veľmi chutná, rozhodli sme sa pre recept: Plnené Garofalo. Garofalo je druh cestovín (trocha väčšie rúrky), pričom pokojne môžete použiť aj cestoviny cannelloni (ešte väčšie rúrky).  Pri príprave sa síce človek troška zababre, ale výsledok určite stojí za to 😉

 

suroviny
 
 

Čo potrebujeme  ?

(recept na 4 veľké porcie)
 
1 balíček cesotvín garofalo
1000 g paradajkového pretlaku
500 g bravčového mäsa
údená bhut jolokia (najlepšie domáca od nás:))
200 g tvrdého syra
8 strúčikov cesnaku
mleté čierne korenie
mletá rasca
bazalka
soľ

AKO NA TO?

 
4 strúčiky cesnaku pokrájame nadrobno, krátko osmažíme a pridáme bravčové mäso. Mäsko opražíme do biela, pridáme čerstvý alebo sušený petržlen, mletú údenú jolokiu (podľa uváženia) a 100 g nastrúhaného syra.
 
opražené bravčové mäso
Takto upravené mäso necháme schladiť a naplníme ním naše garofalo. My sme to plnili čajovými lyžičkami, samozrejme najlepšie sa to plní asi rukami. Plnené rúrky naukladáme na spodok pekáča alebo sklenenej nádoby, viď obrázok.
 
plnené garofalo
 
Na zaliatie cestovín si pripravíme paradajkovú omáčku. Do oleja pridáme oba pretlaky a privedieme do varu. Priebežne pridáme pretlačené 4 strúžiky cesnaku, osolíme, pridáme dve štipky čierneho korenia, mletej rasce a veľa sušenej alebo čerstvej bazalky. Cestoviny zalejeme omáčkou tak, aby boli kompletne ponorené. Zvyšných 100 g syra postrúhame a posypeme vrch.
 
garofalo
 
Predhrejeme si rúru na 180 °C a vložíme cestoviny do nej na 45 minút. Bazalka, petržlen a syr skvele prevoňajú cestoviny a v kombinácii s cesnakom a chilli dosiahnete skvelé jedlo pre každého chilli fajnšmekra.
 
 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *