Na túto polievočku som sa extra tešila, brala som to aj ako osobnú výzvu, keďže som si povedala, že si skúsim vymyslieť vlastný recept a bez prípravy, čiže po našom „naostro“. Túto polievku som si vymyslela v hlave a robila ju prvýkrát. Verím, že sa vám zapáči a že si ju aj uvaríte. Tak poďme na to 🙂
Čo potrebujeme?
Trvanie:40 minút
(recept na prípravu 5 porcií)
5 čerstvých paradajok
5 kúskov sušených paradajok
500 ml paradajkový pretlak
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
1 ČL sušenej bazalky
Parmezán
Olivový olej
Soľ
Biele korenie
Bobkový list
Hnedý cukor
Chilli korenie kayenské ¼ ČL
Citrónová šťava na dochutenie
Ako na to?
Čerstvé paradajky narežeme a zalejeme vriacou vodou, necháme trochu postáť, potom opláchneme studenou vodou a ošúpeme ich. Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu aj prelisovaný cesnak. Potom pridáme paradajkový pretlak, nakrájané čerstvé paradajky aj sušené paradajky a bobkový list. Všetko spolu podusíme 15 minút.
Pridáme chilli korenie, biele korenie, soľ, cukor podľa vlastnej chuti. Odstavíme od varenia a paradajkovú zmes potom rozmixujeme mixérom na krém.
. Paradajkový krém dáme znova variť, ale pridáme cca pol litra vody (resp. uvidíte koľko budete potrebovať podľa hustoty). Polievočku privedieme do varu a povaríme cca 10 minút. Nakoniec môžeme ešte dochucovať a pridáme šťavu z polky citróna, nech to má ten šmrnc. Pri servírovaní nezabudnite na postrúhaný parmezán, dodá polievočke krídla.
Tralala hotovo 🙂 Dobrú chuť.