Diabolská panenka z diviny

Zdravím priatelia!

Krásne letné počasie tento rok vyšlo a k letu patrí grilovanie a pečenie tých najchutnejších mäsových špecialít. Nám sa dostalo do rúk mäso 1. triedy a to panenka z diviaka. Musím povedať, že nebolo ľahké sa rozhodnúť ako tento skvost pripraviť, avšak nakoniec sme našli tú správnu kombináciu. Pokiaľ nemáte po ruke mäso z diviny nevadí, použite skrátka bravčovú alebo hovädziu. Tu je stručný popis k receptu:

Čo potrebujeme?

(recept na 4 porcie)
 
500 g panenky
350 g jemných plátkov slaninky
1 strúčik cesnaku
údená mletá jolokia
rastlinný olej
mletá sladká paprika
soľ
tymián
 

AKO NA TO?

 
Pripravíme si plech a alobal. Na alobal poukladáme slaninku (viď obrázok). Medzitým si do menšieho pohárika nalejeme kúsok rastlinného oleja, pretlačíme jeden strúčik cesnaku, osolíme a pridáme údenú jolokiu. Olej dobre premiešame, potrieme panenku po celej dĺžke a uložíme na kraj slaninky.
panenka
 
Jemne zakrútime panenku tak, aby ju slaninka celú obalila a nakoniec ešte zvrchu potrieme panenku olejovou zmesou. Vrch posypeme tymiánom  a zabalíme do alobalu.
panenka
Vložíme do rúry a necháme v alobale podusiť zhruba 60 minút (v závislosti od druhu panenky). Keď je mäsko už mäkučké ako vatička, odkryjeme alobal a necháme zapiecť do chrumkava. My sme k tomu podávali americké zemiaky. Z tejto dávky nám vyšli 4 porcie a musím povedať, že to mäsko bolo lahodné ako vatička.

0 komentárov k “Diabolská panenka z divinyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.