Site Overlay

Bylinkové maslo s mletým habanerom

Krásny podvečer priatelia!

Papričky si už hlavy slnia vo fóliách, a kým budú plody musíme ešte využiť naše zásoby mletého pokladu. V máji toho ešte veľa zo záhrady nevyťažíte, čo sa týka plodov (hlavne po tých mrazoch), avšak bylinky nesklamali.

Po tradičnej „vizite“ v záhrade sme nazbierali plno bazalky, oregana, pažitky, či rozmarínu. Bryndzová nátierka je rana do čierneho, ale to sme už poznali. A tak sme skúsili bylinkové maslo.

Krásne, voňavé masielko, ktorým viete pripraviť tie najlepšie raňajky 🙂

 

Čo potrebujeme?

125 g masla

bylinky (oregano, bazalka, pažítka)

mleté habanero chilli

mleté čierne korenie

soľ

maslo, habanero, bylinky, bazalka, oregano

Ako na to?

V prvom rade je dôležité roztopiť maslo. Platí, že čím je mäkšie, tým sa Vám lepšie budú ingrediencie miešať. Najprv prezradím menší typ –  pridajte do roztopeného masla dve polievkové lyžice mlieka. Pridáme soľ a mleté čierne korenie.

Bylinky na drobno nakrájame a poriadne zmiešame.

maslo, soľ, bylinky

 

Rozmiešanú zmes uložíme na 20-30 minút do chladničky, aby zmes stuhla a dala sa formovať. Po pol hodine masielko dáme na alobal a pokúsime sa vyformovať malý valec.

alobal, maslo, chilli

bylinkové maslo

Valček uložíme do chladničky a po stuhnutí môžeme podávať.

Najchutnejšie to je s hriankami, alebo crackermi. Samozrejme voľbu byliniek je na Vás, nám osobne chutila najviac tá z pažitky 🙂

Dobrú chuť.

bylinkove maslo5 bylinkove maslo6