Site Overlay

Kuracie prsia s kajenským chilli a hríbmi na smotane

Dnes sme použili chilli, bez ktorého si pikantnú kuchyňu nevieme ani predstaviť. Kajenské chilli je so svojou miernou pikantnosťou vhodné aj pre začiatočníkov, takže sa nemusíte báť, že to nezvládnete 🙂

Okrem štipľavosti je kajenské chilli známe aj svojimi liečivými účinkami v tráviacom a cievnom systéme. Ako vidíte má len svoje pozitíva, tak neváhajte a poďte si s nami niečo uvariť.

Na dnešný recept použijeme celé chilli papričky, ktoré sme dostali do chillimarket.sk a hneď po otvorení sáčku sme vedeli, že to bude skvelé!

 

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

200 g čerstvých alebo mrazených hríbov

100 g nakrájanej slaniny

80 ml smotany na varenie

cesnak

jarnú cibuľku

5 strúčikov cesnaku

maslo

mrkva

curry korenie

soľ

mleté čierne korenie

olej

 

Príprava:

(na 4 porcie)

 

Kuracie prsia si nakrájame na väčšie kúsky a obalíme slaninkou. Tento krok nie je nutný, my však milujeme takto opečené kuracie mäsko, tak sme si to neodpustili. Rozložíme na plech alobal, pokropíme olejom a naukladáme obalené mäso vedľa seba. Osolíme, okoreníme a pridáme rozrezané celé struky cesnaku a vložíme do rúry na 200 °C na cca 30-40 minút. V polovici času sme naše kúsky otočili, aby boli správne celé opečené 🙂

 

Zatiaľ kým sa nám mäso pečie, si pripravíme hríbiky. Pokrájame jarnú cibuľku, na panvicu si rozpustíme maslo a cibuľku mierne popražíme. Následne pridáme hríby, okoreníme čiernym korením a pridáme kajenské chilli. Hríby pustia vodu, v ktorej sa chilli krásne rozplynie. Pridáme trocha soli a 1/2 čajovej lyžičky curry korenia. Trocha povaríme a po odparení vody pridáme smotanu na varenie. Po 10 minútach odstavíme od ohňa a necháme dojsť.

Chuť pikantných curry hríbov s kombinácii s opečeným mäsom je skrátka neodolateľná. Dobrú chuť!

 

chicken, cayenne, chilli, hríby, ryža