Ahojte priatelia,
po krátkej letne prestávke sme späť s novou nádielkou receptov. Letné kolo tentokrát rozbehla naša Lenka a síce teploty boli okolo 30 °C, ale ani to nám nezabránilo ochutnať thajskú polievku (ostrokyslú milujeme). Celkovo sa v thajskej kuchyni veľmi často kombinujú pre nás menej zaužívané chute s chilli.
Tentokrát síce až taká exotika to nebola, avšak kombinácia všetkých surovín krásne ladila a Lenka nám ešte viac podkúrila s kajenským chilli od www.chillimarket.sk. Kajenské chilli je skrátka nenahraditeľné. Nepatrí k tým pálivým bombám, ktoré si v dnešnej dobe už viete dopriať, avšak jeho jemná pálivosť a papriková chuť dodajú jedlu častokrát ten potrebný šmrnc.
Čo potrebujeme
5 šálok vody
2 pl sójovej omáčky
1/2 čajovej lyžičky morskej soli
1 pl citrónovej šťavy
1 čl hnedého cukru
3-4 šálky pokrájanej čínskej kapusty
1-2 šálky pokrájaných šampiónov
1 balík lahôdkového tofu pokrájaného na kocky
1 sušená paprička kajenského chilli
pažítka
Príprava
V hrnci necháme zovriet vodu so sójovou omáčkou, morskou soľou, citrónovou šťavou a cukrom a pridáme aj polovičku rozkrojeného kajenského chilli. Do vriacej vody pridáme čínsku kapustu a šampióny nakrájané na väčšie kúsky.
Varíme až kým kapusta a šampióny nezmäknú. Vyberieme chilli papričku avšak ak by ste potrebovali pridať trocha pálivosti, tak kľudne do toho 🙂 Na záver pridáme pokrájané tofu a povaríme ešte 10 minút. Podávame s na drobno nakrájanou pažítkou.
Dobrú chuť priatelia!