Site Overlay

Zapekaná bageta s údenou jolokiou.

Krásnu nedeľu prajeme priatelia!

Aj vy máte veľa rajčín doma a neviete už čo s nimi? Tak vyskúšajte tieto zapekané bagetky. Recept veľmi rýchly a nenáročný, vlastne treba len naplánovať čo chutné na bagete chceme mať 🙂

Tak v duchu „hot and easy“ poďme teda na to.

 

 

Potrebujeme:

1 obrovskú dlhú bagetu

100 g anglickej slaniny

3 stredne rajčiny

3 menšie šalotky

1 struk cesnaku

kukuricu

syr

olivy

oregano

bazalku

soľ

Príprava

Na úvod treba povedať, že základom je dobrá rajčinová omáčka. My sme doslova improvizovali a naladili všetko ako na pizzu, tu samozrejme môžete chute doladiť ako sa vám páči. Šalotky si nakrájame na drobno spolu s cesnakom. Hodíme do panvičky na olej a pridáme trocha oregano. Necháme to krásne prevonať, avšak nie príliš dlho, aby sa cesnak nespálil. Následne pridáme na drobno nakrájané paradajky, osolíme, pridáme štipku bazalky, údenej jolokie a povaríme cca 20-30 minút. Po odparení sa vody z paradajok nám zmes trocha zhustne.

Hrniec odstavíme od plameňa a na rad prichádza mixér. Omáčku rozmixujeme, čím ešte viacej zhustne a to je želaný cieľ. Bagetu pokrájame na rovnaké dlhšie kusy a uložíme na plech.

Pripravenú omáčku opatrne lyžičkou natrieme na bagetky. Zbytok je už len o ozdobovaní a hraní sa s chuťami. Pamätajte však, že čím viacej na bagetky dáte, tým viac zababraný budete pri jedení (my sme potrebovali podbradníky doslova).

Predhrejte si pec na 175°C a ozdobené bagetky dajte do pece na takých 8 minút.

A tu je výsledok:

bageta, chilli, pečivo, slanina