brusnice, chilli, steak, cheese, sauce, hot, chilli

Brusnicová chilli omáčka

Dobrý deň priatelia!

Chilli sezóna 2017 je už na konci a momentálne doťahujeme pár detailov pri spracovaní úrody a prípravu našich produktov pre vás. Čo však nekončí je práve varenie a spracovanie chilli v našej kuchyni, práve naopak! Teraz to krásne sušené chilli ochutí naše jedlá a zohreje nás.

Dnes sme si zobrali niečo sladučké. Brusnicová chilli omáčka je doslova lahôdka, ktorá pošteklí aj začiatočníkov. Chilli sme pridali len do pozadia, konkrétne jemné kajenské chilli od chillimarket.sk. Pálivosť doslova doznieva v pozadí s jemnou kyslosťou brusníc a korenia.

 

Potrebujeme:

250 g sušených alebo čerstvých brusníc

100 g trstinového cukru

150 ml vody

štvorfarebné korenie

na jemno rozdrvené kajenské chilli

soľ

jalovec

šťava z 1 ks pomaranča

 

Príprava:

V hrnci zohreje vodu s cukrom a akonáhle  začne vrieť, tak doplníme brusnice. Necháme 5 minút povariť. Pridáme chilli, štvorfarebné korenie, jalovec a znížime plameň. Zmes za občasného varíme cca 15 minút.

Následne odšťavíme pomaranč a šťavu pridáme do hrnca. Necháme variť ešte max 5 minút.

 

Omáčka je skutočne sladučká s jemne kyslými brusnicami. My sme omáčku podávali k syrom, avšak pôvodne je určená skôr k šťavnatému steaku.