Krásnu nedeľu prajeme chilli priatelia. Zima nám už dáva najavo, že je čas všetko odložiť a čakať opäť na ďalší pestovateľský rok. My sme sa tiež pripravili a poriadne zásobili novými semenami chilli druhov a snáď v sezóne 2018 vám prinesieme všetkým krásne fotky rozmanitých chilli. Všetky druhy samozrejme popíšeme a pripravíme pre vás 🙂
Zatiaľ kým však doma rozložíme naše papričky a zapneme indoor predpestovanie si trocha priblížime ešte pár receptov. Lenka dnes predstavuje šošovicové fašírky. Doteraz sme počuli len o tých z mäsa, avšak táto zdravšia varianta je rovnaká pecka! Poďme si ich teda pripraviť.
Potrebujeme:
2 šálky uvarenej zelenej šošovice
1 a ½ šálky jemných ovsených vločiek
1/3 šálky špaldovej múky
1 veľká mrkva
1 väčší petržlen
4 strúčiky cesnaku
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
1 ČL morskej soli
1 ČL bylinkovej soli
Špaldová múka na obaľovanie
Slnečnicový olej na vyprážanie
Sušené chilli papričky bird´s eye – 6 kúskov
Príloha:
Ryža natural
Zaváraná cvikla
Príprava:
Šošovicu namočíme na minimálne 2 hodiny do vody a následne vodu vymeníme a uvaríme do mäkka. Mrkvu s petržlenom očistíme, nakrájame na kolieska, pridáme štipku soli a varíme vo vode 10 minút. Uvarenú šošovicu rozmixujeme na hustú kašu, pridáme vidličkou roztlačenú uvarenú zeleninu, roztlačený cesnak, ovsené vločky, múku, vňať, morskú a bylinkovú soľ a sušené chilli papričky. Zmes dobre premiešame a rukou tvarujeme fašírky. Zľahka obaľujeme v špaldovej múke. Na panvicu dáme olej a fašírky opražíme z oboch strán. Podávame s ryžou natural a zaváranou cviklou, samozrejme, prílohu si môžete zvoliť podľa seba.
Dobrú chuť priatelia!