Chobotničky linguine

Dnešný recept je o niečo špeciálnejší. Chápadlá, tancujúce chobotnice na panvici, chuť mora a morských plodov, to všetko Vás čaká pri príprave tejto dobroty. Recept je ľahký a rýchly. Jediná vec, ktorá trvá je zohnať baby chobotnice v našich obchodoch. Voľbu prílohy necháme na Vás, my sme použili cestoviny fettuccine, kedže sme to mali akurát doma.

 

 

Čo potrebujeme?

(recept na 2 porcie)
4 ks baby chobotníc
1 kajenské chilli
2 strúčiky cesnaku
cestoviny fettuccine
olivový olej
olivy (1 sáčok)
80 g ančovičiek
morskú soľ
petržlenová vňať
12 ks cherry paradajok
 
Octopus linguine linguine3 linguine4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pusťme sa teda do prípravy! Chilli, cesnak, cherry paradajky a olivy pokrájame ako na našom obrázku. Chobotnice opláchnite vodou a ančovičky pokrájajte nadrobno. Na varenie si zvolíme hlbšiu panvicu, aby nám to všetko nekypelo von. Na panvici necháme rozpáliť 4 polievkové lyžičky olivového oleja. Pridáme naše chobotnice a opečieme ich zľahka (nezľaknite sa, pri pečení sa chobotnice krútia a tancujú na panvici).

octopus chilli

Ak sú chobotnice už skrútene a trocha hnedkasté, pridáme cesnak, ančovičky, olivy, chilli, paradajky. Premiešame, aby sa nám tie fantastické chute spojili, prikryjeme a podusíme ich cca 15 minút na miernom ohni.

linguine5

linguine6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medzitým si uvaríme cestoviny v slanej vode, ale dávajte pozor! Nepreháňajte to soľou nakoľko ančovičky sú už dostatočne slané. Po 15 minútach odkryjeme našu zmes pridáme cestoviny a prudko popražíme všetko spoločne cca 5 minút.

Cestoviny na tanieri polejeme olivovým olejom, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame!

linguine7 linguine8