Doslova super hot and easy recept, ktorým nepokazíte nič. Vy, ktorí milujete vôňu cesnaku, olivového oleja a jemne pálivú chuť v ústach si prídete na svoje. Jedlo je dokonca super jednoduché, takže aj pre menej zdatných to nebude problém 🙂
Pokiaľ by ste chceli trocha viac pálivosti, pridajte si viacej chilli. Osobne sa k tomu hodí odroda Etna peperoncino, nakoľko druhy chinense so svojou ovocnou chuťou až príliš zmenia chuť jedla.
Tak smelo do toho priatelia, poďme si pochutnať!
Potrebujeme na 2 porcie:
Špagety 200 g
Cesnak 6 strúčikov
Chilli papričky, sušené alebo čerstvé podľa štipľavosti, napr. 2 malé papričky
Olivový olej 2 lyžice
Čerstvá petržlenová vňať za hrsť
Vývar 2,5 dcl
Parmezán na zahustenie a posypanie
Príprava:
Uvaríme špagety v osolenej vode. Na panvici si rozpálime olivový olej, pridáme cesnak nakrájaný na plátky a chilli papričky nakrájané nadrobno. Po opražení pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, zalejeme zeleninovým vývarom (vývar by mal byť slaný, preto nemusíme pridávať soľ) a pridáme uvarené špagety. Zamiešame a na zahustenie pridáme nadrobno nastrúhaný parmezán. Na vrch špagiet tiež nastrúhame parmezán a máme to.
Team Chillibrothers and chillisisters praje dobrú chuť!