Zdravím priatelia!
Krásne letné počasie tento rok vyšlo a k letu patrí grilovanie a pečenie tých najchutnejších mäsových špecialít. Nám sa dostalo do rúk mäso 1. triedy a to panenka z diviaka. Musím povedať, že nebolo ľahké sa rozhodnúť ako tento skvost pripraviť, avšak nakoniec sme našli tú správnu kombináciu. Pokiaľ nemáte po ruke mäso z diviny nevadí, použite skrátka bravčovú alebo hovädziu. Tu je stručný popis k receptu:
Čo potrebujeme?
(recept na 4 porcie) 500 g panenky 350 g jemných plátkov slaninky 1 strúčik cesnakuúdená mletá jolokia rastlinný olej mletá sladká paprika soľ tymián
AKO NA TO?
Pripravíme si plech a alobal. Na alobal poukladáme slaninku (viď obrázok). Medzitým si do menšieho pohárika nalejeme kúsok rastlinného oleja, pretlačíme jeden strúčik cesnaku, osolíme a pridáme údenú jolokiu. Olej dobre premiešame, potrieme panenku po celej dĺžke a uložíme na kraj slaninky.
