Site Overlay

MARHUĽOVÁ OMÁČKA

ČO NA ŇU?

1    malá cibuľa
1 paradajka
1 mrkva
7 kusov chilli papričiek (dávka je doporučená, je možné ju podľa chuti prekročiť) odporúčame : habanero / jolokia
12 marhuličičiek
1   lyžica olivového oleja
1   lyžica jablkového octu
1   lyžica trstinového cukru
     čierne korenie
     malý korienok zázvoru
2  stredne veľké hlávky cesnaku
1dcl vody
 
AKO NA ŇU?
Jednu malú cibuľu nakrájame na drobné kúsky a osmažíme na olivovom oleji. Počas smaženia cibuľky pridáme cesnak a zázvor. Tiež pridáme paradajku, mrkvu a zvolený druh chilli. Takto pripravenú suspenziu necháme podusiť tak dlho, až kým nezmäkne. Potom pridáme nakrájané marhule, cukor, korenie, vodu a jablkový ocot. Poslednou kvapkou octu sme zakončili tretiu štvrtinu celej prípravy pokrmu labužníkov. Posledná štvrtina sa nesie v duchu ,,varíme do husta“.
Keď toto celé zvládneme, zaprajme si: ,,Do zoštipľavenia priatelia“.
 
 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.