ČO NA ŇU?
1 malá cibuľa 1 paradajka 1 mrkva 7 kusov chilli papričiek (dávka je doporučená, je možné ju podľa chuti prekročiť) odporúčame : habanero / jolokia12 marhuličičiek
1 lyžica olivového oleja
1 lyžica jablkového octu
1 lyžica trstinového cukru
čierne korenie
malý korienok zázvoru
2 stredne veľké hlávky cesnaku
1dcl vody AKO NA ŇU? Jednu malú cibuľu nakrájame na drobné kúsky a osmažíme na olivovom oleji. Počas smaženia cibuľky pridáme cesnak a zázvor. Tiež pridáme paradajku, mrkvu a zvolený druh chilli. Takto pripravenú suspenziu necháme podusiť tak dlho, až kým nezmäkne. Potom pridáme nakrájané marhule, cukor, korenie, vodu a jablkový ocot. Poslednou kvapkou octu sme zakončili tretiu štvrtinu celej prípravy pokrmu labužníkov. Posledná štvrtina sa nesie v duchu ,,varíme do husta“. Keď toto celé zvládneme, zaprajme si: ,,Do zoštipľavenia priatelia“.