Site Overlay

Recenzia – Blairs ultra death sauce.

Zdravím chilli priatelia.

Poznáte to.. stojíte pred regálom v obchode a vyberáte si niečo pikantné, ale sami neviete, či vybraná pochúťka uspokojí Vaše chuťové bunky (alebo ich totálne zničí :)). Ten istý problém zažívame aj my, nech je to kúpa pikantného kečupu alebo špeci čínskej omáčky a podobne.

Rozhodli sme sa teda, že miesto obchodných reťazcov sa obrátime na predajcu skutočne pálivých omáčok a jednoducho zmapuje tento svet chilli aj v tomto smere a pripravíme si pre Vás menšiu recenziu s našimi pocitmi a chuťami. Tento počin je možný aj vďaka spolupráci nového dodávateľa týchto extrémnych omáčok www.extrapaliveomacky.sk

blairs

Blairs ultra death sauce – trocha krkolomný názov pre nás, a preto si ho zkrátime na Death 🙂 Je vyrábaný až v ďalekej Kostarike, kde zjavne vedia ako vtlačiť slzy do očí pomocou chilli. Najskôr sa vyjadríme k obalu. Omáčka Vám príde pekne zabalená v trošku vyčačkanej „truhličke“ (na náš vkus až príliš). Na každej flaštičke máte ako darček upevnený prívesok – s čím iným ako s lebkou (nakoľko je to death sauce :)). Prívesok je veľmi pekne spravený a mňa osobne potešil.

blairs skull
Prívesok

Poďme však späť ku samotnej omáčke a jej vlastnostiam. Po otvorení zacítite výraznú vôňu limetky a niečoho, čo mne osobne pripomína šípkový lekvár. Omáčka je krásne viskózna s tmavočervenou krvavou farbou a doslova v nej vidno akoby zrazeniny. Viem, nič čo by zvýšilo gastronomický zážitok, ale poviem Vám k Blairovej smrti to veľmi pristane (prepáčte k ultra smrti!!).

Naberám si ten pudinček na lyžičku a teším sa neskutočne na tú chuť a pikantnosť. Podotýkam nabral som si s rešpektom jednu hodnú kvapku a naposledy ešte testujem krásnu viskozitu- až sa mi slinky zbiehajú. Šup je v ústach (lyžička s chilli) a ja čakám na prvé chute… poviem Vám, do prvej sekundy mi táto smrť dala „krespapuľu“ a ja som ihneď pocítil silu kostarickej smrti. Slzy, sopľe a môj jazyk plakali.. doslova očista mojich dutín. Pálivosť sa udržiavala pomerne dlho. Za pozitívne považujem okamžité naštartovanie žalúdka a trávenia (asi vplyv kapsaicínu).

Po takejto fackovačke som si sadol a začal teda testovať využitie omáčky v našej kuchyni. Osobne som odchovaný na polievkach, a tak som si šuchol zase tú pekelnú kvapku to misky. Tu nastalo trocha sklamania, omáčka sa premenila doslova na hrudku a putovala na dno. Až po intenzívnom miešaní sa mi podarilo ju vhodne rozmiešať v mojej polievke a doslova som sa modlil, aby tam neostala väčšia kvapka, ktorá mi môj ubolený jazyk dorazí. Odporúčanie odomňa – jedna kvapka na liter polievky 🙂 A s mierou hlavne!

Rozpustnosť omáčky vo vode (polievkach)
Rozpustnosť omáčky vo vode (polievkach)

V druhom kole som siahol po mäsku. Marinádu na mäso som skombinoval s omáčkou a poviem to tak…omáčka veru splnila účel. Okrem toho, že prevoňala mäso dodala mu aj poriadnu guráž. Veľmi chutné a presvedčivé pre skúsenejších BBQ grilovačov a iných opekačov.

 

VYHODNOTENIE

Omáčka vhodná doslova pre ľudí so železnými ústami, ktorých nie tak hocičo skolí. Má neskutočný nástup a trvanie pálenia je tiež veľmi uspokojivé. Nečakajte, že Vám nejak výrazne ochutí Vaše jedlá, avšak všetci chillimaniaci závislí na kapsaicíne budú nadmieru spokojní (a aj tí čo sa chcú pomstiť niekomu).

Pri cene niečo cez 12 eur Vám flaštička o objeme 150 ml vydrží veľmi dlho a považujem to za dobrú investíciu do kuchyne. Kto má záujem o koštofku, kľudne mi dajte vedieť – radi si pozrieme Vašu reakciu 🙂

Pekný večer priatelia.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *