Site Overlay

Recenzia- Melindas Naga jolokia ketchup.

Pokračujeme priatelia v našej rubrike „Recenzie“. Ďalší produkt, ktorý sme vďaka www.extrapaliveomacky.sk  mohli ochutnať.

Melindin kečup – veľmi euforický názov pochádzajúci z ďalekej Costa Rici. Balenie, resp. fľaška je veľmi vkusná a na etikete sa na Vás usmieva decentne namaľovaná Melinda :). S objemom 390g by sme ju zaradili medzi štedrejšie produkty čo znamená, že aj vášnivému chilli konzumentovi vydrží nejaký ten čas.

Melindas kečup

Výrobca nás už na etikete oboznamuje, že pri výrobe nebol použitý žiaden glutén (bezlepkový) a taktiež, že nebola použitá žiadna GMO potravina (čo sa nám páči!). Farba nebola nijako prilepšená farbivami. Etiketa a aj popis sú dizajnovo veľmi decente spracované, aj keď osobne mám rád klasiku, prijal by som štandardnú zaoblenú fľašku, nakoľko mám pocit, že by sa obrázok zbytočne nelomil.

Poďme ale k samotnej podstate ochutnávky. Po otvorení sa stalo presne to, čo nám zvodne usmievajúca Melinda sľúbila. Čistá paradajková aróma doladená o cesnak a jemné tóny škorice. Krásna sýto červená farba, akú má kečup skutočne mať. Priznám sa, bol som skeptický, keď som čítal tie heslá propagandy z etikety, to je fakt realita. Zrak a čuch si prišli už na svoje, tak je na rade chuť. Naberáme si čajovú lyžičku (odporúčaná dávka aj od výrobcu) a … paráda! Na začiatku zacítite chuť paradajkového pyré (o čerstvosti a kvalite paradajok niet je pochýb), chuť sa postupne začne dopĺňať o cesnak a cibuľu. Postupne prichádza pálivosť. Naga jolokia sa radí medzi extra pálivé druhy a preto sme s rešpektom očakávali odozvu kapsaicinu, ale nemusíte sa báť. Nič nie je prehnané a sme radi, že aj takto silná paprika nijako nepokazila ostatné chute a skvele dopĺňa dozvuky kečupu. Pálivosť sa príjemne rozplýva a vydrží pomerne dlho v ústach. Ak by bol o kúsok menej pikantný, zjedli by sme ho asi na posedenie. 🙂

Melindas kečup2

Vyzdvihnúť treba taktiež aj hustotu kečupu – bez pomoci ho ťažšie dostanete s fľašky (pravdepodobne dopomohol škrob).

Využitie je v skutku neobmedzené – k párkom, klobáske, marináde, špagetám, zemiakom. Je to veľmi všestranné dochucovadlo. Nakoľko tento rok sa aj nám podaril veľmi dobrý a chutný kečup (na rok ho bude určite viac, aby sa ušlo každému), musíme uznať, že Melinda je skutočne dobrý, kvalitný kečup a určite si nájde miesto aj v našom jedálnom lístku.

Pekný večer priatelia!

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *